català · español · français · english
 
Home Qui som? Què pots fer tu? Loteria Reportatge Entitats col·laboradores Contacte
Actualitat
 
Festa de les Enramades d’Arbúcies 2009
Ndennden Ngol·len participa en el concurs de catifes de flors naturals

Com cada any, des del 2001, el Grup intercultural i solidari Ndennden Ngol·len participa en el concurs de catifes de flors naturals, que és un dels esdeveniments més esperats de la Festa de les Enramades.


Arbúcies sempre ha destacat per una gran vitalitat cultural i social. Les Enramades és la festa més important de l'any, una festa única.

La Festa de les Enramades va ser declarada festa tradicional d'Interès Nacional l'any 1999. Cada any, el diumenge abans de Corpus, diversos carrers de la vila s’omplen d’espectaculars catifes de flors i de visitants disposats a gaudir d'aquesta tradició que es remunta al segle XVI.


Aquest any el concurs de catifes es va celebrar el diumenge 7 de juny. Dues setmanes abans ens vam reunir per tal de planificar la nostra participació en el concurs. Durant l’última setmana vam acabar d’organitzar-ho tot: disseny del dibuix, plantilles, distribució dels colors, aconseguir les flors necessàries...

Gràcies a la col·laboració de l’empresari de Palafolls Joan Aldrufeu, hem pogut disposar d’una gran quantitat de flors de geranis de diferents colors; la collita la vam fer el dissabte al matí. L’empresa Balmaña y Balmaña de Palafolls ens va fer el transport de les caixes de flors, més d’una vintena, al local de solidaritat d’Arbúcies. Allà, tota la tarda i fins a la matinada, un grup de persones van preparar els pètals i les fulles per tal de fer-los servir l’endemà. Paral·lelament, un altre grup de gent s’encarregava de fer el dibuix de la catifa al carrer.

El diumenge, a la primera hora matí, vam començar a confeccionar la nostra preciosa catifa de cabanes del Senegal, dissenyada per la Dolors Galceran.
 

 
 
     
 
     
 
Tel. 93 765 91 52 · Mòb. 689 407 860 · info@ongsenegal.org · Disseny web MONTAWEB.com